19 december 2007

Tjejsnack v. 51 - julen

Var och med vilka ska du fira jul?
Hos mamma å pappa med lillebror
Köper du mycket julklappar, har du köpt klart eller har du några kvar?
Har köpt klart tror jag, funderar på om jag ska göra en räd på stan idag och köpa nån mer, annars är det klart.
Vad önskar du dig i julklapp?
min önskelista
Vad betyder julen för dig?
Julen är glädje och gemenskap, ett tillfälle att träffa människor man tycker om men ser allt för sällan. Ett tillfälle att vara ledig och varva ner och bara mysa.
Har du gran, vilken sort och när ställer du in/klär den? Yepp, vi har, sedan ifjol, en plastgran som tidigare stått hemma hos M:s föräldrar. Eftersom vi fick upp den i mellandagarna i fjol så är i år första året vi har den klädd innan jul, och den kläddes i helgen. När jag var liten var den enda som gällde riktiga granar, både hemma, hos mormor och morfar och hos farmor och farfar. De kläddes tidigast dan innan julafton, ibland så sent som på julaftons förmiddag. Men eftersom jag gillar julen och vill njuta av den så mycket som möjligt hela december är det perfekt med plastgran för den kan kläs redan i början på december och sen står den sig ända till knut.

16 december 2007

Granen står så grön och grann i stugan




Nu är granen klädd och klar. Några julklappar har hittat dit. Är typ klar inför julen nu, har några paket kvar att slå in och lite som ska postas också. Men nu kan veckan bli full av oanade överraskningar och jag kommer ändå vara förberedd :)

Hälsning från yttre rymden

Eller kanske inte... men iaf så var vi och lyssnade på Christer Fuglesang när han pratade på skolan i torsdags. Mycket folk men vi fick iaf sittplatser på läktaren. Själva föredraget var underhållande, mycket bilder från rymden och rymdstationen. Det viktigaste jag fick med mig från föredraget var det han sa om sin forskning. Det är inte alltid det leder till nåt stort revolutionerande, man samlar data, analyserar, försöker dra slutsatser, börjar om, kanske att man hittar nåt spännande efter ett tag. Tänkvärda ord att ta med sig till framtiden.

05 december 2007

Adventskalender

Nu är det äntligen december och nedräkningen till jul har gått in i slutfasen och vilket hjälpmedel är då bättre än att ha en, två eller flera adventskalendrar. Årets antal blev fem st. Först ut är paketkalendern. Och nej, jag har inte köpt 24 paket till mig själv och slagit in. Jag var med i en julkalenderswapp på pyssel.net och bytte 24 likadana paket mot 24 olika.


Jag hade inte tänkt köpa nån chokladkalender i år eftersom jag vissa år fått tag på kalendrar där chokladen inte alls smakat gott. Men så fick jag syn på denna med ett motiv av supertomten på Lagerhaus och var bara tvungen att köpa den. Och den hade som tur var goda chokladbitar i sig.


En glittrig kalender är ett måste om man får tag på en. I år var jag till Stockholm i november och hann in i gamla stan och fick tag på en med ett trevligt motiv.


Sist ut idag är "vuxenkalendrarna". Lottkalendrar som det är fullt legitimt för vuxna att ha, men som inte så många barn har. I år har jag köpt IOGT-NTOs "Vit jul"-kalender och så fick jag bingolotto-kalendern av mor och far.

03 december 2007

Min hemliga vän...


Har fått ett paket idag från en supersnabb hemlig vän, det var ju så sent som i torsdags som de hemliga vännerna delades ut.
Ett paket med frills från doodlebug, ett paket med chipboards, exclamation, från Heidi Swapp, en påse med knappar och en påse med brads. Ett stort tack till min hemliga vän som jag kommer få gå nu nästan en månad och fundera på vem det kan vara...