27 april 2009

Wohoo!!

Nu är det officiellt alldeles på rikigt :)

Tre i veckan - rött rött rött

1. Vilken är din favorit bland röda maträtter?
Paprika, fast det i sig är väl ingen maträtt? Annars gillar jag frukostgröten när jag smetat röd lingonsylt på den.
2. Har du något klädesplagg i rött?
Jo, nån tröja, och fleecesisen är röd.
3. Nämn en röd sak du kan se just nu.
Lampan på digitalboxen.

Fler "tre i veckan" här

26 april 2009

Fågelskådning?

Ibland kan man ju fundera om det är fågelskådning eller jogging jag är ute på. Idag såg jag bofink, fiskmås och nåt som jag är ganska säker på att det var en gulsparv. Kan ha sett/hört en trast också, men det känns lite tidigt.

Joggingen gick sådär. Planen från början var väl att springa 8km idag, men sen har matintaget varit sådär i helgen så jag tänkte skippa träning helt. Var dock ut med soporna och kände hur trevligt vädret var så jag tog mig ändå ut på en liten träningstur. 5km blev den, men det gick ganska långsam förutom sista backen där jag sprang ikapp med nå kids på rullskridskor.

Tjejsnack: Kärlek

Nu har Tjejsnack kommit igång igen och jag hoppar på omgång tre som är på temat kärlek:

1. Berätta om din första kärlek?
Min första kärlek hette L och vi bodde i samma by några år på 80-talet. Han var ett år yngre och hade en massa djur. Det är väl ungefär det jag kommer ihåg.
2. Vad är kärlek för dig?
Gos och mys. Total tillit och respekt.
3. Vad är det mest romantiska någon gjort för dig?
Fick en nyplockad blåklocka en gång...
4. Hur ser ditt drömbröllop ut?
Bröllop för mig är mest en juridisk grej, men om jag nån gång skulle gifta mig skulle det vara utomhus, borgerligt, snabbt och enkelt och sen en middag med de närmast sörjande.
5. Är du kär nu?
Nej

23 april 2009

Storspoven flyger i skymningen...

...eller nåt. En storspov flög iaf över huvudet på mig under dagens joggingtur. Sprang en för året ny runda som är lite längre än den gamla vanliga, drygt 6.5km, och sprang hela vägen även denna sträcka, det känns att jag blivit starkare både fysiskt och psykiskt vilket känns skönt. Dock har jag grym träningsvärk i övre magmusklerna sen tisdagens core-övningar, inget skönt att skratta...

Fick veta idag att årsmötet för pysslarna infaller samma dag som stadsmaran, så jag har fått stryka den tävlingen ur programmet och kör nu för fullt mot lidingöloppet i september. I det här fallet prioriterar jag god mat, pysselvänner och övernattning framför springandet, men i september är det bara ett fokus, det går inte att prioritera bort.

21 april 2009

Kvällssol

Kvällssol och en himmel som flammar i en mängd pastellfärger skapar en härlig kuliss till en joggingtur. 5km som vanligt och fort går det fortfarande inte, men nog kändes det som att det gick lite fortare än sist iaf. Två pass kvar på 5km innan jag ska öka till 6.5km nästa tisdag. Syster, du har väl någon lämplig löprunda på g, den behöver inte vara just 6.5km, men en löptur tänkte jag allt hinna med...
När jag kom hem plockade jag fram ett liggunderlag ur förrådet, nu kommer man in såpass i förrådet att man kommer åt de, och körde lite core-övningar. Situps, plankan, utfall, rygglyft och lite balans. Det jag saknar mest med att inte ha ett gymkort är just core-passen, men får försöka ta mig i kragen och göra lite hemma istället.

20 april 2009

Bebiskort

Har gjort ett bebiskort till en kompis och hennes familj när de blev fyra för ett tag sen.


Papper Bazzill, Akvarellpapper, Rusty pickle (?). Stämplar Stempelglede färglagt med distress ink. Blommor okänt märke, de två större färglagda med fluid chalk. Halvpärlor Kaiser.

19 april 2009

HelenaN har gjort om sin sida


HelenaN har gjort om sin sida och firar med en blogcandy, klicka här för att få möjlighet att vinna det mumsiga paketet ovan.

Easers nya stämplar

Easers nya stämplar är helt underbara. Kolla själva:



Kolla också i Scrapaddicteds och Jennies bloggar för chans att vinna ett ark :)

Almanacka

Ett blad till min CD-ställsalmanacka, april är vår och påsk så den blev gul.



Papper Bazzill, Sassafrass Lass. Blommor Prima (?). Brads. Thickers American Craft.

18 april 2009

ATC Rädsla

En ATC på temat rädsla.



Papper Bazzill. Utklipp ur serietidning. Akrylfärg MM Spotlight. Alfastickers Provo craft.

17 april 2009

Träning v.16

I måndags tränade jag ingenting men gjorde dock ett träningsrelaterat inköp. Ett par joggingtajts till rätt bra pris, 39€. Jag har de senaste åren tänkt att det spelar väl ingen större roll vad man springer i för byxor, bara de är hyffsat sköna. Under vintern har jag sprungit i mina gore-tex-byxor, med eller utan superunderställ under. Men nu har jag alltså köpt tajts. Och oj vad fort det går att springa i de. En helt annan känsla än att springa i goretex-byxorna. Som jag sagt i tidigare inlägg så hänger mycket kring löpning (och kanske träning i allmänhet) på hjärnan. Om man har löparskor, löparstrumpor och löpartajts så kan man helt enkelt inte gå. Man måste springa. Jag kanske överdrev en smula när jag sa att det går fort, men jag springer iaf 5km i ett kör och det känns som sagt lite lättare nu än förra veckan.

13 april 2009

Kort till farfar

Ett kort till min farfar som nyss fyllt år.



Papper Bazzill, spillbitar. Thickers American craft. Stämpel Prima stämplad med fluid chalk. Band.

En sån dag

Idag har jag:.
-varit utomlands två gånger.
-sett två renar
-ätit på frasses. inte så gott som jag minns
-köpt nya möbler och småskrofs. En del fick plats i bilen, resten kommer med bussgods i veckan.
-köpt en pressbryggare om spisen skulle lägga av helt och jag skulle få kaffepanik.
-fått tag på räsertajts så nu kommer det gå fort när jag springer.

11 april 2009

Glad påsk!!




Idag har jag tränat, men jag tror tjurskallen har tagit påsklov för det gick inte alls nå bra...

10 april 2009

ATC skog

En ATC på temat skog. Bakgrunden är ett akvarellpapper målat med distress ink. Granarna är stansade i diverse spillpapper med en die i QK Jolly-setet.

09 april 2009

årsbästa

Gårdagens joggingtur var tänkt att bli en "ta-det-lugnt-och-låt-kroppen-bestämma"-lunk utan tidtagning. Dock hade jag musik i öronen och gårdagens skiva blev "65 minuter Gösta Linderholm". Ännu ett vårtecken, glad somrig musik som jag mest bara lyssnar på under vår och sommar. Musiken gjorde så att jag höll ett lagom tempo och orkade springa hela 5km-slingan. Tiden blev ju givetvis också årsbästa då, eftersom jag inte sprungit hela sträckan förut, utan gått sista kilometern. Hade kroppen fått bestämma hela vägen hade jag nog gått sista 1.5km idag också, men tjurskallen satte in och tyckte att det är väl inget svårt att springa 5km... tiden blev ungefär 40min, taget mha köksklockan.

08 april 2009

Några vårtecken

-ett sträck med nio flygande svanar flög över mitt huvud i morse.
-fotbollsplanen är framskottad och folk spelar fotboll för glatta livet där nere.

Då gör det inte så mycket att det är två minusgrader och några ensamma snöflingor som singlar ner. Våren är på väg. Nu är det dags för ett löppass igen. 9 dagar sen sist...

06 april 2009

ATC-swapp

För ett tag sen höll jag i en ATC-swapp på pysslarnas forum. Temat var årstider och man skulle välja en årstid att inspireras av. Jag valde sommar efter att fått syn på det underbara flower patch-pappret.



Papper: Bazzill, MM. Stämpel Minelle (?) stämplad med distress ink. Qk ants die. Brad tror jag är reprint. Distress stickles.