23 juni 2012

Premiärtur


Idag tog jag ut nycykeln på en riktig premiärtur. Cyklade Klintbacken-Porsön-Björx-Sinksundet-Bensbyn och tillbaka. 23km blev det med en snitthastighet på 20km/h. Kändes rätt ovant  till en början att sitta fast med fötterna men sen jag vant mig vågade jag trampa lite mer också. Cykelvägen Sinksundet-Bensbyn var som en dröm. Slät, fin asfalt hela vägen utan sprickor och potthål. Synd att den är så kort bara, 3km enkel väg, och att vägarna dit inte är lika fina. Nu får cykeln stå och vara fin på balkongen till efter Vansbrosimmet. Då är det semester och springningen ska varvas med cykling.

11 juni 2012

Sommartider

Idag var det måndagsträning nästan som vanligt. Men eftersom det påstås vara sommar så är det sommartider på gym och badhus vilket innebär att simning krockar med body balance. Valet de närmsta veckorna kommer därför att blir simning för att bli så lik en säl som möjligt. Idag blev det 3 200m-intervaller varav en simmades på fartbanan. Då gick det undan minsann.

När jag kom hem hade jag fått mollyspaket som skulle hämtas på Coop. På Coop finns det små B&J Chocolate fudge brownie glass. Perfekt efter träning :D

10 juni 2012

Söndagslångpass

Sprang i regnet idag igen. 12.7km på 1.5h timme typ. 5minutersintervaller precis som i torsdags.

07 juni 2012

För det var en kväll i juni...

...ett lätt sommarregn och en sol som kom fram då och då. Sprang 9.6km. Samma runda som förra onsdagen men den här gången i 5minutersintervaller med 1min promenad emellan. Sluttiden blev drygt 2 minuter snabbare.

Provade intervallfunktionen i runkeeper också och det var rätt skönt att bara springa på tills det pep i örat att det var dags att gå. Mindre skönt dock att ha inear-hörlurar utan musik.


06 juni 2012

Dagavill

Imorse vaknade jag som en vanlig onsdagsmorgon men det kändes som lördag hela dagen, fram till middag ungefär. Då var det dags att fara o träna och helt plötsligt tyckte jag att det var torsdag då torsdagsträningen har flyttats till onsdagar iom sommarschema. Ett otaggat spinningpass och lite mer taggat cxworx-pass efter det. Nu börjar jag komma tillbaka till att det är onsdag, men vi får se vilken dag jag tycker att det är imorgon...

05 juni 2012

Temposimning


Tisdagssimning imorse. Tempoträningen fortsätter, idag med en stege på 50,100,200,100,50m simning i snabbt tempo med lite vila mellan varje intervall. 200m var långt och tungt medan 50m gick snabbt, så snabbt det gick med tanke på medsimmarna. 9 pass kvar innan Vansbro nu.

04 juni 2012

Body balance

Måndagsträningen blev som vanligt ett body balance-pass, den här gången med två goda nyheter: måndagspassen ligger kvar iaf ända till semestern och snart kommer den nya koreografin. Det börjar bli en hemtam känsla i koreografin som är nu och man vet nästan hela tiden vars man ska ta vägen härnäst. Det är rätt skönt på ett sätt också, för då kan man fokusera mer på vars det ska kännas och tekniken i de olika rörelserna. Hursom, träningsvärken från gårdagens springpass kommer nog att få sällskap av värk i andra muskler imorgon.

03 juni 2012

Träning

Jag tror minsann jag kommit igång med springningen igen efter ett lååångt uppehåll. 9.5km i onsdags och 11.1km idag. Varvar 4min spring med 1min gång så här i början. Att alla uppförsbackar hamnar i 4-minutersintervallerna ser jag som ett plus. Snabb o stark ska jag bli, men mest uthållig. Att sen få stretcha på den rosa balkongen efter passet är extra trevligt.
Med 5 veckor kvar till vansbrosimmet har jag nu också ändrat simpassen lite från att ha haft fokus på att simma långt och länge har jag nu börjat simma kort och snabbt. Målet är att få upp farten så att jag inte behöver ligga i Vanån och Västerdalälven allt för länge.