20 april 2013

19 april 2013

Minialbum: orkidéhöst 2009

Förra helgen var det pysselträff med minialbumstema. Jag valde att göra ett minialbum med bilder på mina orkidéer från hösten 2009. Ett tredjedels 12" papper som sedan veks i tre delar blev stommen till ett enkelt album där fotona fick vara i fokus.

Framsida

Insida 1

Insida 2

Baksida

11 april 2013

Utläst: Getingsommar

Denise Mina har skrivit Getingsommar, en brittisk deckare som utspelar sig till stor det i Glasgow, men lika gärna skulle kunna utspela sig vart som helst. Jag får ingen som helst känsla för miljön i den här boken, inga bilder på hur det ser ut eller någonting, och det är inget bra betyg. Det här är en sån bok där man parallellt med polisen även får följa mördaren.  Det kan vara bra, om man ändå inte avslöjar vem mördaren är. Här vet man det direkt och boken är inte speciellt spännande. Inget boktips på den här titeln.

350 Värme (101 av 365)


08 april 2013

Utläst: Sju jävligt långa dagar

Sju jävligt långa dagar av Jonathan Trooper handlar om Judd, vars far har dött och lämnat efter sig en sista önskan. Att familjen ska sitta shiva för honom. Så Jude och hans syskon får alla bege sig hem och under en vecka bo hos sin mor. Syskonkärlek och gamla oupplösta bråk dominerar boken. Underhållande medans jag läste men inget som fastnade efteråt.


336 Vatten (98 av 365)


07 april 2013

Utläst: Den frusna trädgården

Den frusna trädgården handlar om två systrar som har en inte så bra relation till sin mamma men när pappan dör så tvingas de mer eller mindre umgås med henne. En typisk sån där bok med en hårt arbetande kvinna i huvudrollen som gör allt för alla andra och glömmer sig själv där mitt uppe i allt.

Det som lyfter den här boken till att vara något mer är mammas berättelse som berättas som en saga parallellt med den andra historien. En saga som utspelar sig i Ryssland under första hälften av 1900-talet. En fängslande berättelse som gör att boken får höga betyg av mig.

175 Lerig (97 av 365)