23 maj 2009

Rockband superstars

I paketet jag fick från Lajm så fanns där gitarrer och lite rockigare die-cuts. Direkt jag såg de visste jag att de här fotona som min syster har tagit på hennes kompisar skulle passa jättebra till. Så fotografen är än en gång lillsyster.



Papper, dekorationer och alfastickers Making Memories. Dymo.

22 maj 2009

Påskort

Ett rosa pås-kort jag gjort till Lajm. Påsen med tillhörande tag hade jag hemma, men pappren, stämpeln och blommorna är från Lajm.



Papper Inkido. Stämpel Forma Hantverk. Blommor You do. Halvpärlor Kaiser.

21 maj 2009

En layout jag gjorde till pysslarnas marsutmaning. Utmaningen var att göra en layout efter en skiss. Det fanns två skisser att välja på. och eftersom jag ritat den ena så följde jag den andra som Anneli hade ritat.



Papper: Bazzill, Chatterbox, okänt. Fiskars threaded water punch. Blommor Prima (?). Virkad blomma från en som var på träffen och hade virkat. QK-metro alfabet. Distress stickles faded jeans. Knapp. Swirlstämpel. Overlay från ett skaparlusten-månadspaket.

17 maj 2009

I'm in love with a fairytale

Såg ESC igår för första gången på flera år. En hel del bra låtar, och även om inte Fairytale var den allra bästa i mitt tycke så var den medryckande och rätt bra. Mycket av melodifestivlaen görs ju av stämningen runt ikring och igår var vi ett gäng som kollade på det och diskuterade låtar, kläder och scenutsmyckning. Mycket trevligt och jag gick hem i den ljusa sommarnatten med ett leende på läpparna. Det är värt att nämnas att de långa ljusa sommarkvällarna är här nu, det blir nämligen inte mörkt på natten längre.

16 maj 2009

Dagens fynd

Idag tog jag och P bussen iväg på ett litet äventyr. Vi for på bakluckeloppis. Jag tycker loppisutbudet inom den här stans gränser är något skralt, så när jag fick höra om den här bakluckeloppisen tänkte jag att det var lika bra att passa på :) Planen var att leta efter en kaffeburk då jag snart kommer att vara utan sån. Istället kommer jag hem med en piedestal i 60-talsstuk med fina krackleringar. Kostnad: 30kr. Helt överkomligt även om den är lite ranglig.

Så var vi på Wika möbler också. Prisläget var ett helt annat än på loppisen men trevligt att gå omkring och kolla på möbler och få lite inspiration och nya drömmar. Provsatt Grythyttans A3 och blev kär. Perfekt gung och lagom rygghöjd för att kunna luta sig tillbaka. Provsatt A2:an också, samma sköna gung men inte lika hög rygg. Nya drömmar och tankar om balkongen: Två A3 med tillhörande fotpallar och ett bord med fyra A2 stolar till. Drömma kan man ju alltid. Och så får man nog börja spara, de är ju inte direkt billiga...

15 maj 2009

Antiklimax

Solen och våren har nu äntligt kommit hit. Satte ute på en balkong hela gårkvällen och drack kaffe och bara njöt av livet rent allmänt. Solen och våren ger också inspiration till att inreda. Jag slurpar i mig inredningsinspiration från bloggar och tidningar, har varit både en förmiddag på EM och två gånger till IKEA den här våren redan. Men dock har jag köpstopp på inredning, dels pga av att jag inte vet vilka färger som finns i nya lägenheten och inte heller mått och sånt, och dels för att ju färre saker jag har desto mindre blir det att bära.
Nåt som jag vet om nylägenheten är iaf att det finns en balkong som passar ypperligt att inreda, har redan massa planer på allt jag vill ha, tyvärr så är det väl så att när jag väl flyttar så kommer affärerna redan plockat undan utemöbler, eller så är det slutsålt på det jag vill ha. Och vad vill jag ha då? Ett bord och stolar så man kan sitta där och äta frukost-lunch-middag, men också en "slapparhörna", med typ loungemöbler a la IKEA eller en hammock eller nåt. Eller så hinner jag ändra mig typ 17 gånger de närmsta månaderna och så kommer nog inte allt få plats heller ;)

Almanacka

Ny månad (iofs för två veckor sen) och nytt blad till jobb-almanackan. Vårrosa och fint. Utgick från pappret från Forma som jag köpte på pysselmässan i Uppsala i början på maj.



Papper Bazzill, Forma Hantverk. Thickers American Crafts. Blommor från ljusmanchetter. Prickigt organzaband från Lajm. Brads Tiimari (rosa), Reprint (vita) (?).

14 maj 2009

Som man sår får man skörda

Ännu en layout till Lajm. Fotona är från vår uteplats första sommaren vi bodde här. Jag planterade två krukor med tomater och en kruka med smultron och penséer och gick och åt smultron hela sommaren. Jag har använt ett papper från MM, Large floral rouge, som har stormönstrad framsida och småmönstrad baksida. Chipboardsbokstäverna är basic grey, de var vita från början men jag har målat de med akrylfärg för att få de att passa in bättre.


Papper Bazzill, MM Large floral rouge.Blommor You Do. Chipboardsbokstäver Basic Grey Delilah. Diecuts MM Just Chillin Girl. Brads American Craft. Prickigt organzaband. Alfastickers MM Tiny (finns inte hos Lajm)

13 maj 2009

Utlottning hos inkywings!!


Hos Inkywings lottas det just nu ut ett stort paket med stämplar, hela 65st, och av de man ser på bilden finns det flera jag kan tänka mig så det är klart jag vill vara med och tipsa om den här utmaningen.
En DT-layout till Lajm. Färgerna i de här pappren passade bra med färgerna på kretskortet vi gjorde till den sista kursen som blev godkänd innan jag kunde ta ut examen. Den röda metallkanten runt journalingkortet är nästan exakt samma nyans som kondensatorn i nedre vänstra hörnet på fotot.


Papper Bazzill (Cardstock). Mönstrat papper, diecuts, alfastickets MM Just Chillin Boy

12 maj 2009

Grattiskort

Det första jag gjorde som designteams-medlem hos Lena på Lajm var ett grattiskort till en dam som fyllde 60+ i april. Det är gjort med papper, band och diecuts från MMs Just Chillin' serie. Diecutsen och pappret glittrar så jag bröt av det hela med ett lite grövre band.



Papper Bazzill, MM Just Chillin' Girl. Diecuts MM Just Chillin Girl. Band MM Just Chillin Girl. Brads American Craft. Stämpeln okänt märke, finns ej hos Lajm

11 maj 2009

Pysselmässekort

Det kanske känns lite off med ett påskkort i maj, men jag tycker det här kortet blev så bra att jag vill visa det. Gjorde det till en utmaning på pysselmässa att göra ett påskkort.



Papper Bazzill, okänt. Stämpel Forma. Blommor från ett band från Prima. Halvpärlor Kaiser. Band.

10 maj 2009

Pysselmässelayout #3

Tredje och sista layouten jag gjorde på pysselmässan. Foto från en måndagmorgon, strax innan drevet ska gå sta. Tror att även denna är gjord till en skissutmaning.



Papper Bazzill. Blommor Heidi Swapp, Petaloo. Journaling kort MME (?). Bling prima. Qk-typsnitt Washington, Metro. Spets.

09 maj 2009

Pysselmässelayout #2

Här kommer ännu en layout jag gjorde på pysselmässan, jag tror att det var till en skissutmaning.



Papper Bazzill, okänt. Blommor prima. Halvpärlor kaiser. Thickers American Crafts. Knappar, spets, punchinella.

08 maj 2009

Såg en maskros idag.


Sommarn kommer nog i år också.

Pysselmässelayout #1

För drygt en månad sen var det pysselmässa här i Luleå och nu har jag äntligen fått tummen ur och fotat de alster jag gjorde då. Gjorde iofs inte så många, kom knappt till ro att börja skapa förräns efter sex timmar, det var workshops och demosar och så skulle jag ju kolla i alla affärerna.

Den här layouten gjordes med tävlingskitet.

03 maj 2009

Tjejsnack: Datorn

Veckans Tjejsnacksfrågor:

1. Finns du med på Facebook?
Nej

2. Hur länge har du funnits i blogg/hemsideform?
Sen september 2005

3. Vad har du för startsida/sidor?
Svenska wikipedia

4. Vad har du för skrivbordsbakgrund?
En rosa enfärgad i ubuntu, standard-bakgrunden i windows

5. Hur många timmar/dygn ägnar du åt datorn?
På jobbet kan det variera från 0-8, och sen kan det bli några timmar på kvällen och helgerna om jag inte gör något annat.