24 september 2007

Tjejsnack v 38 - Yrken/Karriär

Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
Jobbar som hotellreceptionist och pluggar till civilingenjör. Varför? Det bara blev så kan man sänga, började gymnasiet för att bli kock men märkte att det var roligare i receptionen. Sen skulle jag bara plugga lite programmering på universitetet för att bli kvar i norrbotten men det slutade med en civilingenjörsutbildning som är klar om ett halvår.
Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
Jag tycker det är kul att jobba i receptionen, men det beror nog mycket på vilket hotell man jobbar på om det är kul. Civilingenjörsyrket har jag inte så stor koll på ännu, men märker att det blir mer och mer intressant ju mer man lär sig, allting blir ju vad man gör det till...
Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör? Motivera!
Hotellet: här trivs jag väldigt bra, mycket omväxlande arbetsuppgifter, olika typer av gäster beroende på vilken årstid det är och trevliga arbetskamrater.
Ex-jobbet: Det börjar ta sig och bli intressant och roligt nu, 1:a veckan var mn mest bara som ett frågetecken och visste knappt nånting kändes det som.
Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?
Hmm det har nog varit ett gäng drömmar... de jag kommer ihåg så här nu på en gång är frisör, historieboksförfattare, djurvårdare, lantbrukare, slaktare/charkuterist, kock
Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte? Är du utan yrke osv, skulle du kunna tänka dig att klättra på karriärstegen?
Som civilingenjör har man väl alla möjligheter i världen att göra karriär, om man skulle tycka det vore roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar