30 november 2008

adventstid

I morgon är det första december och nu har vintern verkligen kommit. Det är vitt överallt när man är ute, och det är fortfarande sån där vacker luftig pudersnö. Överallt.



Eftersom det är första december är det också dags för årets julkalendrar. Givetvis har jag en paketkalender även i år, fylld med pyssliga saker. Jag har även en chokladkalender, en vanlig glittrig och en lottkalender från miljonlotteriet. Nedräkningen kan börja.



Köpte faktiskt en adventsljusstake i år, när vi nu ska vara här alla adventssöndagar så kändes det lönt igen. Det blev en från Cult design. Bara själva ljusstaken i år, så får jag fylla på med ljusmanschetterna senare, om jag inte får de i julklapp. Hinthint. Tanken är också att köpa ljusmanchetter i andra färger för att kunna använda ljusstaken lite mer än bara 4 av årets veckor.



Sista bilden får illustrera en adventstradition: pepparkaksbaket. Dock blev degen lite smulig i år så jag gav upp efter 120 pepparkakshjärtan och slängde resten av degen. Goda blev de kakor som blev iaf.

29 november 2008

fler layouter

Visar nu de andra två layouterna jag gjorde på träffen för två veckor sen.

Den första är med bilder från i mars i år, en bild per dag. Väldigt enkel i utförandet, men den här sortens layouter gör jag endast för dokumentation över året 2008.


Nästa layout är med bilder från en promenad på juldagen 2006. Det var väl inte direkt morgon när vi var ute, men det passade bra som titel. Den här gjorde jag till en skissutmaning.

28 november 2008

Aj!

Var och tränade igår. Sprang på löpband för (nästan) första gången, och jag har inte sprungit över huvudtaget sen i somras. Det känns i benen idag. Men det var en skön känsla igår att känna att jag faktiskt klarar av att springa 30 min i sträck. Visserligen på platt underlag och inte så snabbt (knappt 7km/h) men ändå. 5km på 30 min känns inte som en omöjlighet direkt. Vi får väl se hur länge inspirationen håller i sig.

Annars då? Äter, sover, jobbar. Tränar ibland. Släktforskar en del. Inte så mycket pyssel just nu, är så mycket skrot på skrivbordet så jag ids inte, inspirationen ligger nånstans under ytan men poppar inte riktigt upp. Pysselträff nästa helg så då ska det iaf pysslas lite grann.

Lyssnar på julmusik, har köpt absolute christmas, efter att den stått på önskelistan i hur många år som helst så har jag äntligen fått tummen ur. Planen för helgen är att fara på stan och insupa lite julinspiration. Behöver nån ny sweatshirt också, alla mina är mer eller mindre trasiga. Organiserar om garderoben i pysselrummet och behöver tidskriftshållare också. Ska köpa en del julsaker också, julnoter bland annat. I övrigt är planen att baka pepparkakor och lussekatter, hänga upp julgardiner, julstjärnor och ställa fram adventsstakar. Julkalendern ska upp på väggen med alla paket så den är redo att börja öppnas på måndag. Å så ska det drickas glögg också såklart.

26 november 2008

Nya alster

Äntligen är jag klar med mitt Schönbrunn-album. På pysslarnas träff för snart två veckor sen så gjorde jag två dubbellayouter, som var de sista sidorna till mitt lilla 8x8-album.

Den första är med foton på olika savann-djur, inspirerad av en skiss i nyaste Scrapbooking m.m.



Den andra är med olika statyer som fanns på zoo, rubriken är väl inte helt klockren men klockan var nog närmare elva på kvällen efter en lång scrapdag :)

12 november 2008

Pysselträff i Norrfjärden

I lördags var jag och typ 15 andra tjejer i folkets hus i Norrfjärden och pysslade. Mycket inspiration och trevliga utmaning gjorde att jag fick en hel del gjort, här följer 4 av de layouter jag gjorde då.

Först en layout där man skulle scrappa på temat "värme". Jag gjorde en layout med ett foto från julen 06, om hur varmt och mysigt det är att fira jul hemma hos mamma och pappa.



Sen en layout till Schönbrunn-albumet, inte gjord till någon utmaning utan bara sådär ändå.




Temat på den här utmaningen var "gammal" och jag gjorde en layout till mitt "vanliga" album om slottet Schönbrunn, som ju är väldigt gammalt.



Den sista layouten jag visar var till den första utmaningen, en bingoutmaning, jag valde en rad som innehöll orden "inget vitt", "ett foto", "knappar" och "min första...". På kortet ser det precis ut som Helmer berättar någon riktig rövarhistoria, och rubriken har inspiration från en fiskehistoria. "Min första älg var så här stor. Mellan ögonen." Med den här layouten delade jag vinsten med Catta, dvs vi fick lika många röster, men jag lottades som vinnare av priset. Och apropå Catta, kolla in i hennes blogg för att få mer inspiration och chans att vinna ett fint pris.

MHV november


Idag har jag fått ett paket på posten. Ett paket från min hemliga vän innehållandes thickers och brads och ett mysigt kort.

oktoberutmaning

Oktobers utmaning hos pysslarna var att scrappa efter en skiss som Peterlina har ritat. Mitt bidrag ser ni här nedan, en LO i 8x8 till mitt Schönbrunn-album. Nu har det varit omröstning på forumet och min layout blev framröstad som den finaste, så nu väntar ett pris på mig *nyfiken*.

Farsdagskort

Nu har ju fars dag varit och korten har kommit fram till de olika fäderna så nu kan jag visa de här. Först kortet jag gjorde till min egen far, av en Hambly-overlay.


Det andra kortet jag visar gjorde jag till M:s pappa, och så här blev det, gjort med bl.a. artsy.licious-papper från Chatterbox som har en sammetsliknande struktur.


Sen har jag gjort två kort till, det ena skickade jag till min farfar utan att ha en tanke på att ta ett foto av det först. Det andra gjorde jag till en utmaning på helgens scrapträff och har inte packat upp ännu, vi får se om det hamnar i bloggen i en eller annan form.

06 november 2008

6 november

Idag har varit en bra dag. Vi fick smörgåstårta till lunch på jobbet. Gott. Och en bit vetekrans till efterrätt. Utan någon egentlig anledning mer än att det är gott. På kvällen var jag sen och tränade. Körde först core och fokuserade verkligen på att försöka använda rätt muskelgrupper. Det är fördelen när samma program har körts några gånger, att man vet vad som händer, hur övningarna passar med låtarna och kan då koncentrera sig på att fokusera. Klarade också att köra iaf en omgång av sidoplankan på tå så visst känner man att träningen börjar ge lite resultat iaf. Efter coren så körde jag lite kondition, en halvtimme på crosstrainern, tungt i början men jag orkade hålla ut alla 30 min. *stolt över mig själv* Funderade över det där för några dagar sen, om man går ut och springer så måste man ju hålla ut hela vägen, annars blir man ju stående borta i skogen nånstans och det är ju inte så bra, men om man kör kondition på gymmet så är det lätt att man slutar när det blir lite för tungt, eller lägger ribban lite lägre än man tänkt, tex att man kör 20min isf 25. Men idag tränade jag alltså helt enligt planen.

En annan positiv sak, som förvisso inte har hänt idag är att bägge mina brudorkidéer har börjat få nya blomstänglar. Trevligt.

02 november 2008

Önskelista böcker

"Fakta"-böcker:
Fågelböcker av Brutus Östling, helst Pingvinliv eller Mellan vingspetsarna
Nationalnyckeln, främst böckerna om dagfjärilar, bladmossor och ädelspinnare men i mitt framtida bibliotek kommer jag ha alla 100 volymer :P
Nybörjarens lata trädgård
Profiler och miljöer i Säffle (tror den heter så, eller nåt liknande). Alla delar.
Detaljer hemma


Skönlitterära böcker:
Mitt liv som pingvin / Katarina Mazetti
Böckerna om kommisarie Winter av Åke Edwardsson, helst den tredje som är "Sol och skugga". (Har de två första)
Det grovmaskiga nätet / Håkan Nesser
Mord i juletid
Gräset sjunger / Doris Lessing

Lite skapat

För några veckor sen var det cybercrop på pysslarnas forum. Det här är lite av vad jag gjorde då.

Först en utmaning där man skulle inspireras av ordet "höst", jag gjorde en layout om höst=skördetid med ett foto på pumpasoppan jag åt i Wien när vi var där.


Nästa utmaning var att följa en skiss och använda så många foton som möjligt. Passade perfekt för fotona från Donau-rundtur, från vilken jag hade många foton som jag ville scrappa och därför inte kommit mig för att scrappa tidigare.