05 februari 2009

-12.6 och snöfall...

... stoppar inte mig när jag väl bestämt mig. Men det satt långt inne idag. Uteträningspasset alltså. Tanken var längdåkning på nysnön som föll igår. Men när persiennerna drogs upp imorse snöade det fortfarande och det blåste ganska bra också. Funderade starkt på att inte åka skidor och inte ens träna idag och efter en koll på termometern som visade -12 så skrotades alla träningsplaner.

Nåväl, jag var ju tvungen ut med soporna idag iaf och väl ute så märkte jag att det inte var så himla farligt som det verkade inifrån. Av nån anledning såg jag framemot att få vara ute i snön som bara vräkte ner, eller mest såg jag framemot att få komma in i värmen, det brukar vara skönt efter att man varit ute ett tag så jag bestämde mig ändå för att träna idag. Då jag gav mig ut i skymningen och inte var säker på när elljusspåret tändes så blev det bara en vanlig löp/promenadrunda. Med Winnerbäcks pollenchock och stjärnfall i öronen gick det lätt att springa. Tyngre var det uppför Kallkällsbacken där jag för en gångs skull sprang på trottoaren som ingen annan använt idag. Eftersom trottoaren är på höger sida av vägen ville jag inte kliva ner och springa på den mer hårt packade snön på vägbanan utan höll mig på trottoaren. En decimeter pudersnö kändes i låren när jag pulsade på.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var ett bra pass, även om snittfarten kanske inte blev så hög. Jag kom ut, det glittrade vackert i den nyfallna pudersnön och jag hade Winnerbäck i öronen. Då gjorde det inte så mycket att det blåste, snöade och var -12.6 grader kallt. Med vindstopper i både byxa och jacka och utan glasögon kan man tåla en hel del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar