25 april 2011

balkongmåndag



Ledig måndag med trevligt väder har för mig inneburit balkongfix. Balkongmöblerna har plockats fram och torkats av. En ny möblering provas i år, med utgångspunkt i att vi mer finsitter än äter på balkongen. Grillen har fått sin plats nära matplatsen vilket lämnar mer plats över för alla tänkta planteringar. Skruvade ihop det nya växthuset också. Till en början under en del svordomar, men efter lunch och en mer nogrann läsning av beskrivningen gick det bättre. Dagens enda plantering blev två sorters luktärter i gamla fil- och mjölkkrukor.

LO: Mums

Andra layouten jag gjorde till mollys cybercrop var den här. Utmaningen var att lifta en av Lilos layouter och jag liftade titeln och att hon använt ett icke-fyrkantigt mönsterpapper.

LO: 2 bröder

Hos Mollys är det cybercrop just nu och här är mitt första bidrag. Utmaningen var att följa en skiss, och den här gången följde jag den ganska slaviskt för en gångs skull.

24 april 2011

Kort: Grattis till nya familjemedlemmen

Kortskiss nr 130 kom med en extra utmaning att använda gult och ett tävlingsmoment. Jag gjorde kortet nedanför men hann inte med att skicka in det. Gult blev det iaf.

23 april 2011

22 april 2011

ATC: Påsk

Årets första atc-swapp innebar att pyssla ihop 9 atc:er på påsktema. Jag kladdade med gesso och akrylfärg för att sen dölja hela bakgrunden med en stor fjäder, inte så skillat kanske men så här blev det:

(det finns alltså stämplade påskkycklingar dolda i bakgrunden)

21 april 2011

Kort: Glad påsk

Pysslarnas utmaning i mars var att göra ett påskkort hur man ville. Jag utgick från en lila fjäder som låg på skrivbordet och så här blev kortet:

20 april 2011

LO: Grottvandring light

I helgen som gick hade vi pysselträff med pysslarna. Där var en utmaning att scrappa efter en skiss och så här blev mitt bidrag:

19 april 2011

tisdagsträning

Idag blev löpningen utbytt till spinning. 30minuter tungt tramp innan det var dags för core-träningen. Redan nu känns det att man blivit starkare i de övningar som vi kör på coren och då har jag bara varit på 3-4 pass ännu. Efter coren körde jag lite benstyrka i gymmet innan det blev dags för bastu. Nice.

LO: Kul på hjul

Den här månadens utmaning hos Mollys var att ringa in något. Jag har målat en ram på fotot med svart penna.

18 april 2011

LO: Naturens lugn

En layout med bilder från botaniska trädgården i Göteborg. Gjord efter en swescrapbook-skiss.

17 april 2011

söndagslångpass

Veckans långpass är nysprunget. 10km på planerade 68min. Även om jag kom hem halv tio på kvällen var det fortfarande lite ljust, härligt. Såg en skogshare som inte fattat att det är vår och i solnedgången över fjärden flög änderna in.

LO: Varm sommarkväll

En layout jag gjort efter skissedillaskisse #107:

12 april 2011

träningstisdag

Ett svagt corepass följdes idag av sex starka km på löpband. Sprang på 38min blankt. Fick öva fokusförflyttning en del, främst i början på passet. Benen, andningen, tv:n, musiken, benen, andningen, tv:n, musiken osv... Ökade tempot med 0.1km/h vid 3.3, 4.5, 5.0, 5.5 och 5.75, kändes bra så.

11 april 2011

Vårtecken

Årets första vårblommor har siktats på väg hem från jobbet.
Published with Blogger-droid v1.6.8

08 april 2011

07 april 2011

torsdagsträning

Dags att försöka skaka liv i torsdagsträningarna igen. Coreträning, samma som i tisdags. Att jag har träningsvärk i samtliga muskler som används under passet gjorde inte så mycket förrän det var dags för armhävningar. ajajaj.

Att springa sex km på 40 min efteråt var heller ingen bit kaka men det gick till slut det också.
Published with Blogger-droid v1.6.8

06 april 2011

Fördelen med träningsvärk

Fördelen med träningsvärk är att man vet att träningen tog exakt där det var tänkt och att man blir medveten om att man använder muskler mest hela tiden. Skulle ha varit lite besviken idag om jag inte haft träningsvärk efter igår, men lite drygt är att det gör ont i nästan varenda muskel i kroppen. Nu ska kroppen få vila lite och bygga starka muskler så jag blir snabb som blixten.

05 april 2011

träningstisdag

Planen idag var att träna core och sen springa 4k på 26min på löpbandet. Fatta vad tråkigt det är att springa på löpband, vore det inte för att det är så smidigt när man ändå är ombytt och på gymmet så skulle jag nog inte köra det. Men nu orkade jag iaf hålla tempot och sprang in på 4k på 25.55. Jobbigt, men mest i huvudet.

365foton2011: #125 kalas (47 av 365)

02 april 2011

Filmtips: Despicable me

Om man vill se en söt, mysig och alltigenom trevlig film som till på köpet är riktigt förutsägbar så är det Despicable me man ska se. Söthetsfaktorn är stor med en elaking som charmas (inte bara han för den delen) av tre småtjejer och ett stort gäng med gula små minions. Planen är att ta över månen för att återta platsen som världens elakaste. Se den om ni behöver något sött!